Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vucht

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vucht? Via de energievergelijker tref je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven als o.a. Mega en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Vucht prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vucht?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Vucht. Van Poweo tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vucht is voor jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vucht, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vucht

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vucht betreft Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Maasmechelen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Vucht

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 34,60%
 • Postcode: 3630
 • Aantal mazout liters: 2350 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-vucht

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Vucht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 en 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder pakket tref je data m.b.t. soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vucht, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vucht


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €260 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vucht. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vucht. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt de nieuwe gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE + ZENO. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vucht vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vucht en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vucht

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Vucht. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Vucht vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Maasmechelen bestaan er steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3630. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ april 2024.