Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kessenich

Gemakkelijk energie vergelijken in Kessenich? Via de energievergelijker vind je supersnel alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Kessenich het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je via onze vergelijker waardevolle informatie over items zoals verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kinrooi
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kessenich?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Kessenich. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kessenich voor jou is? Vul direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Kessenich, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de tool checken jullie probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kessenich

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Kessenich is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kinrooi is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Kessenich

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kinrooi
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 34,90%
 • Hoofdpostcode: 3640
 • Mazout verbruik: 2380 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-kessenich

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Kessenich is dat gemiddeld 1505 m3 en 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal jij voorwaarden zoals soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Kessenich, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Kessenich


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €290 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kessenich. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kessenich. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kessenich vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kessenich en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Kessenich

Tal van organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Kessenich. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kessenich vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Kinrooi kennen we verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3640. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz april 2024.