Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ophoven

Direct energie vergelijken in Ophoven? Via de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Ophoven de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kinrooi
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ophoven?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Ophoven. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ophoven is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Ophoven, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de tarievenvergelijker zoek je gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ophoven

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ophoven is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kinrooi is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Ophoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kinrooi
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 35,10%
 • Postcode: 3640
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2400 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-ophoven

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Ophoven gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 & 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk contract zie jij details als type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ophoven, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ophoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €335 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ophoven. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ophoven. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris en Elegant. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ophoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ophoven en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Ophoven

Bijna alle energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Ophoven. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ophoven vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Kinrooi zijn er diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3640. In de regio kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy april 2024.