Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Molenbeersel

Snel energie vergelijken in Molenbeersel? Met behulp van onze website vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Molenbeersel prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op deze pagina handige info over items als o.a. leveranciers en tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kinrooi
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Molenbeersel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Molenbeersel. Dat gaat van Essent tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 40 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Molenbeersel is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Molenbeersel, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter bekijkt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Molenbeersel

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Molenbeersel betreft Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kinrooi valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Molenbeersel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kinrooi
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 35,00%
 • Postcodegebied: 3640
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-molenbeersel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Molenbeersel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 en nog eens 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder abonnement check jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Molenbeersel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.octaplus.be + www.eni.com. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Molenbeersel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 korting realiseren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Molenbeersel. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Molenbeersel. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste partij. Bijv. Eneco, Essent of Ebem. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Molenbeersel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Molenbeersel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Molenbeersel

Een groot deel van de energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Molenbeersel. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Molenbeersel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Kinrooi zien we steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3640. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Lampirus april 2024.