Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ellikom

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ellikom? Dankzij deze website doorzoek je supersnel alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ellikom de beste deal heeft! Voorts check je op onze website waardevolle informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ellikom?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Ellikom. Dat loopt van Engie tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ellikom is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ellikom, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de Energiehunter ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ellikom

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ellikom heet Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oudsbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Ellikom

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 35,90%
 • Centrale postcode: 3670
 • Verbruik stookolie: 2480 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-ellikom

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ellikom is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind jij data aangaande type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ellikom, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.essent.be + www.poweo.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Ellikom


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €280 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ellikom. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ellikom. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt je geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Eni. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ellikom vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ellikom en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ellikom

De meeste organisaties leveren onderwijl groene stroom in Ellikom. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ellikom vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Oudsbergen bestaan er tegenwoordig vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3670. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Luminus energie.