Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opglabbeek

Zonder problemen energie vergelijken in Opglabbeek? Met behulp van onze website vergelijk je overzichtelijk alle relevante bedrijven als bijv. Engie & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Opglabbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over items zoals tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Opglabbeek?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Opglabbeek. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opglabbeek is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Opglabbeek, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in de Energiehunter vindt men gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Opglabbeek

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Opglabbeek betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oudsbergen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Opglabbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 35,70%
 • Postcode: 3660
 • Aantal mazout liters: 2460 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-opglabbeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Opglabbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 en nog eens 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk contract zoek je gegevens aangaande herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Opglabbeek, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Opglabbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €335 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Opglabbeek. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Opglabbeek. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Watz. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Opglabbeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Opglabbeek en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Opglabbeek

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Opglabbeek. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Opglabbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Oudsbergen zien we nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3660. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco energie.