Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerglabbeek

Snel energie vergelijken in Neerglabbeek? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Neerglabbeek de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op onze website belangrijke info over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Neerglabbeek?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Neerglabbeek. Dat gaat van Poweo tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerglabbeek is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Neerglabbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de tool detecteer je zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Neerglabbeek

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Neerglabbeek betreft Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oudsbergen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Neerglabbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 36,20%
 • Postcodegebied: 3670
 • Mazout verbruik: 2510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-neerglabbeek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Neerglabbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en nog eens 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle contracten bekijk je gegevens aangaande type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Neerglabbeek, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Neerglabbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €375 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Neerglabbeek. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Neerglabbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de toekomstige gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Neerglabbeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerglabbeek en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Neerglabbeek

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Neerglabbeek. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Neerglabbeek vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Oudsbergen zijn er meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3670. In de regio kan je soms vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus energie.