Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maaseik

Meteen energie vergelijken in Maaseik? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Maaseik het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen zakelijke energie. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maaseik
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Maaseik?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Maaseik. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maaseik is op dit moment? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Maaseik, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de vergelijkingstool zoek jij eenvoudig een energie-abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Maaseik

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Maaseik betreft Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Maaseik is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Maaseik

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maaseik
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 0,377%
 • Postcode: 3680
 • Aantal mazout liters: 1960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-maaseik

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Maaseik ligt dit gemiddeld op 1565 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energiebedrijven. Bij elk contract zie jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Maaseik, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Maaseik


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €310 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Maaseik. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Maaseik. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Trevion. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Maaseik vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Maaseik en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Maaseik

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Maaseik. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Maaseik vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Maaseik zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3680. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente