Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neeroeteren

Direct energie vergelijken in Neeroeteren? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Eneco & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Neeroeteren de laagste prijs biedt. Tevens check je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maaseik
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Neeroeteren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Neeroeteren. Van Eneco tot aan Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neeroeteren is? Geef vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Neeroeteren, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filters in de tarievenvergelijker vind jij eenvoudig een product dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Neeroeteren

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Neeroeteren heet Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Maaseik is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Neeroeteren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maaseik
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 36,40%
 • Postcodegebied: 3680
 • Mazout verbruik: 2530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-neeroeteren

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Neeroeteren is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3335 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle pakketten vind jij details aangaande type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Neeroeteren, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.ebem.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Neeroeteren


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 besparen. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Neeroeteren. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Neeroeteren. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of Ecopower. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Neeroeteren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Neeroeteren en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Neeroeteren

Veel bedrijven leveren onderhand groene stroom in Neeroeteren. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Neeroeteren vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Maaseik zien we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3680. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Elegant energie.