Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken As

Snel energie vergelijken in As? Met behulp van onze website vergelijk je snel en simpel alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in As voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: As
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in As?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in As. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in As is voor jouw situatie? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van As, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in onze vergelijker check je zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in As

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in As heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente As wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens As

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: As
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene energie: 0,375%
 • Postcode: 3665
 • Gem. mazout: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-as

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio As is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 + 3395 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk je details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in As, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in As


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €310 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in As. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor As. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven As vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in As en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in As

Bijna alle energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in As. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in As vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente As bestaan er steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3665. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente