Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Diets-Heur

Eenvoudig energie vergelijken in Diets-Heur? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je supersnel alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Diets-Heur prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als bijv. verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Diets-Heur?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Diets-Heur. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 tellen we ruim 25 organisaties. Zij gebruiken allen de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diets-Heur voor jou is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Diets-Heur, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de tool check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Diets-Heur

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Diets-Heur betreft Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tongeren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Diets-Heur

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene stroom: 36,80%
 • Centrale postcode: 3700
 • Mazout: 2570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-diets-heur

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Diets-Heur is dat gemiddeld 1600 m3 & 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen zoek jij details aangaande soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Diets-Heur, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be of www.antargaz.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Diets-Heur


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €385 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Diets-Heur. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Diets-Heur. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Antargaz. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Diets-Heur vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Diets-Heur en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Diets-Heur

Veel leveranciers bieden momenteel groene stroom in Diets-Heur. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Diets-Heur vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Tongeren kennen we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3700. In de regio kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent diensten.