Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken S Herenelderen

Gemakkelijk energie vergelijken in S Herenelderen? Dankzij de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in S Herenelderen de beste deal heeft! Ook tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijv. energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in S Herenelderen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in S Herenelderen. Dit loopt van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het net van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in S Herenelderen is in april 2024? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van S Herenelderen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in S Herenelderen

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in S Herenelderen is Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tongeren is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over S Herenelderen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV ketel: Faber
 • Groene stroom: 36,60%
 • Postcode: 3700
 • Gem. mazout: 2550 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-s-herenelderen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In S Herenelderen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij alle pakketten zoek je specificaties zoals herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in S Herenelderen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.energie2030.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in S Herenelderen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €320 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in S Herenelderen. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor S Herenelderen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven S Herenelderen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in S Herenelderen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in S Herenelderen

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in S Herenelderen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in S Herenelderen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Tongeren kennen we steeds meer projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3700. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz energie.