Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kolmont

Snel online energie vergelijken in Kolmont? Middels deze website achterhaal je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Kolmont de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kolmont?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Kolmont. Dat loopt uiteen van Engie tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kolmont voor jou is? Geef snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Kolmont, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie probleemloos een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kolmont

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Kolmont is Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tongeren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Kolmont

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 37,10%
 • Postcode: 3700
 • Mazout verbruik: 2600 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-kolmont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Kolmont is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Van elk pakket bekijk je data m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Kolmont, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be + www.eni.com. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kolmont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kolmont. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kolmont. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris + Ebem. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kolmont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kolmont en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Kolmont

Bijna alle energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Kolmont. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Kolmont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Tongeren bestaan er verscheidene plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3700. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Luminus diensten.