Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koninksem

Zonder problemen energie vergelijken in Koninksem? Dankzij onze website ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Essent & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Koninksem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics zoals onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Koninksem?

We zien flink wat energieleveranciers in Koninksem. Van Essent tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koninksem is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Koninksem, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in onze vergelijker achterhaal je probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Koninksem

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Koninksem betreft Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tongeren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Koninksem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Oertli
 • Groene energie: 37,20%
 • Postcode: 3700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-koninksem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Koninksem is dat gemiddeld 1415 m3 en 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal je info met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Koninksem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Koninksem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €330 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Koninksem. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Koninksem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Trevion. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Koninksem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Koninksem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Koninksem

Een groot deel van de organisaties leveren momenteel groene stroom in Koninksem. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Koninksem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Tongeren zien we vele acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3700. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega diensten.