Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerrepen

Op je gemak energie vergelijken in Neerrepen? Middels onze vergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Neerrepen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter praktische info over topics als o.a. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neerrepen?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Neerrepen. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerrepen is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels onze energie achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Neerrepen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vindt men simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Neerrepen

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Neerrepen betreft Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tongeren wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Neerrepen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 37,50%
 • Centrale postcode: 3700
 • Aantal mazout liters: 2640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-neerrepen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Neerrepen is dat gemiddeld 1430 m3 en nog eens 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle contracten bekijk jij data m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Neerrepen, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Neerrepen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €300 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Neerrepen. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Neerrepen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Ecopower. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neerrepen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Neerrepen en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Neerrepen

Het gros van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Neerrepen. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Neerrepen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Tongeren zien we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3700. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy diensten.