Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lauw

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lauw? Middels energiehunter.be check je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lauw voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je op deze pagina belangrijke info over zaken zoals maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lauw?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lauw. Van Poweo tot een speler als Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lauw is voor jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Lauw, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in onze vergelijker check jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lauw

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lauw heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tongeren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Lauw

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene energie: 37,30%
 • Centrale postcode: 3700
 • Verbruik Mazout: 2620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-lauw

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Lauw is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 + 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal jij data met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lauw, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lauw


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 winst geven. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lauw. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Lauw. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lauw vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lauw en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lauw

Het gros van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Lauw. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Lauw vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Tongeren zien we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3700. In deze regio kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz diensten.