Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mal

Meteen energie vergelijken in Mal? Middels www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle interessante maatschappijen als o.a. Engie en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Mal voor jou de beste prijs heeft. Daarbij bekijk je op deze website bruikbare info over thema’s zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mal?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mal. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mal is? Geef hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Mal, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mal

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Mal heet Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tongeren wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Mal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Postcode: 3700
 • Verbruik stookolie: 2630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-mal

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Mal ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en nog eens 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk loont het om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk contract tref jij informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mal, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.lampiris.be en www.energypeople.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Mal. Zo is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mal. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt jouw aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aankomende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mal en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Mal

Het merendeel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Mal. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Mal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tongeren zien we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3700. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus diensten.