Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overrepen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Overrepen? Met behulp van energiehunter.be vind je probleemloos alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Overrepen de beste deal heeft! Daarnaast tref je via de Energiehunter belangrijke info over onderwerpen als o.a. maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Overrepen?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Overrepen. Dit loopt van Eneco tot aan Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overrepen is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Overrepen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Overrepen

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Overrepen betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tongeren is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Overrepen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 37,70%
 • Hoofdpostcode: 3700
 • Aantal mazout liters: 2660 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-overrepen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Overrepen is dat gemiddeld 1440 m3 en 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement bekijk jij info over type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Overrepen, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Dit kan zijn www.luminus.be + www.zeno.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Overrepen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Overrepen. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Overrepen. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Belpower. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Overrepen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Overrepen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Overrepen

Veel bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Overrepen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Overrepen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Tongeren bestaan er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3700. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo diensten.