Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sluizen

Gemakkelijk energie vergelijken in Sluizen? Middels deze website tref je moeiteloos alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sluizen de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je op deze pagina nuttige info info over thema’s als bijv. leveranciers en de slimme meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sluizen?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sluizen. Dit varieert van Engie tot en met Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sluizen is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sluizen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker check jij zonder problemen een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sluizen

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sluizen betreft Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Tongeren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Sluizen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Bulex
 • Groene energie: 38,10%
 • Postcode: 3700
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-sluizen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Sluizen ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3420 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In de regel kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek jij details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Sluizen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sluizen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Sluizen. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sluizen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en ook Ebem. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sluizen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sluizen en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Sluizen

Veel leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Sluizen. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Sluizen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Tongeren zijn er nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3700. In deze regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco vergelijken.