Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Riksingen

Eenvoudig energie vergelijken in Riksingen? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Riksingen voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Riksingen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Riksingen. Van Essent tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Riksingen is voor jouw verbruik? Geef hierna de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Riksingen, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de Energiehunter checkt men probleemloos een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Riksingen

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Riksingen is Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tongeren wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Riksingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 37,90%
 • Postcode: 3700
 • Aantal mazout liters: 2680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-riksingen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Riksingen ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 en nog eens 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle pakketten check je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Riksingen, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Riksingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €335 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Riksingen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Riksingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de geselecteerde energieleverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Eni. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Riksingen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Riksingen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Riksingen

De meeste maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Riksingen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Riksingen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Tongeren zien we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3700. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie vergelijken.