Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rutten

Meteen energie vergelijken in Rutten? Dankzij energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle interessante energie aanbieders als o.a. Luminus & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Rutten het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze website waardevolle informatie over topics als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rutten?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Rutten. Dat loopt van Eneco tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rutten is op dit moment? Vul direct je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Rutten, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van jouw input in de energievergelijker achterhaal je eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rutten

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rutten is Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tongeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Rutten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 38,00%
 • Postcode: 3700
 • Gem. mazout: 2690 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-rutten

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Rutten gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder contract tref jij voorwaarden over soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rutten, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een passende korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be of www.ebem.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rutten


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rutten. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Rutten. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rutten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rutten en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rutten

Een groot deel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Rutten. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Rutten vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Tongeren zien we allerlei acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3700. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent vergelijken.