Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vreren

Gemakkelijk energie vergelijken in Vreren? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Vreren de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als bijv. verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vreren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Vreren. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vreren voor jou is? Voer snel de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze energie check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vreren, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker detecteer jij simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Vreren

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vreren heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tongeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Vreren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene energie: 38,20%
 • Postcode: 3700
 • Mazout consumptie: 2710 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-vreren

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Vreren is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen check je voorwaarden over herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Vreren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.octaplus.be + www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Vreren


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €250 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Vreren. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Vreren. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe maatschappij. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Watz. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vreren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vreren en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vreren

Een groot deel van de leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Vreren. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Vreren vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Tongeren onderscheiden we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3700. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.