Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vliermaalroot

Meteen energie vergelijken in Vliermaalroot? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle erkende energieleveranciers zoals OCTA+ en Belpower. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Vliermaalroot de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je via de energievergelijker praktische info over thema’s als energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortessem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vliermaalroot?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Vliermaalroot. Dat gaat van Essent tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vliermaalroot is voor jouw situatie? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vliermaalroot, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool detecteer je eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vliermaalroot

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vliermaalroot heet Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortessem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Vliermaalroot

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kortessem
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 38,40%
 • Hoofdpostcode: 3721
 • Mazout verbruik: 2730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-vliermaalroot

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Vliermaalroot gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 en 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement tref jij gegevens als herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vliermaalroot, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.poweo.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vliermaalroot


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €385 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vliermaalroot. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vliermaalroot. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de beste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris + Elegant. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vliermaalroot vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vliermaalroot en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Vliermaalroot

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Vliermaalroot. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Vliermaalroot vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Kortessem zijn er diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3721. In de regio kan je soms heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega vergelijken.