Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Guigoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Guigoven? Aan de hand van deze website achterhaal je moeiteloos alle grote maatschappijen als bijv. Watz en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Guigoven voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortessem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Guigoven?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Guigoven. Dat loopt uiteen van Engie tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Guigoven is voor jouw situatie? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Guigoven, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Guigoven

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Guigoven is Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortessem is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Guigoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kortessem
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 38,60%
 • Postcode: 3723
 • Mazout consumptie: 2750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-guigoven

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Guigoven gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 plus 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij ieder pakket zoek jij specificaties over soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Guigoven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Guigoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be vind jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Guigoven. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Guigoven. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent + Elegant. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Guigoven vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Guigoven en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Guigoven

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Guigoven. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Guigoven vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Kortessem kennen we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3723. In deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus vergelijken.