Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoeselt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hoeselt? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle grote energiebedrijven als bijv. Watz & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Hoeselt de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op deze website belangrijke info over zaken als o.a. de overstapservice en verschillende contractsoorten. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoeselt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hoeselt?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Hoeselt. Van Poweo tot en met Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoeselt is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Hoeselt, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filters in de energievergelijker ontdek je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hoeselt

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Hoeselt is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hoeselt valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Hoeselt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hoeselt
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,382%
 • Hoofdpostcode: 3730
 • Verbruik Mazout: 2010 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-hoeselt

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Hoeselt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk contract zie je informatie met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Hoeselt, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hoeselt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €370 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hoeselt. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hoeselt. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris of ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hoeselt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hoeselt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Hoeselt

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Hoeselt. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hoeselt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Hoeselt kennen we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3730. In deze omgeving kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente