Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Werm

Direct energie vergelijken in Werm? Aan de hand van deze website achterhaal je gemakkelijk alle interessante leveranciers als o.a. OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Werm prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je op onze website uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en tips om te besparen op energie. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoeselt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Werm?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Werm. Van Poweo tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Werm is op dit moment? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Werm, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de Energiehunter detecteer jij gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Werm

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Werm betreft Inter-Energa. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hoeselt is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Werm

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hoeselt
 • Populair merk: AWB
 • Groene stroom: 39,00%
 • Centrale postcode: 3730
 • Gem. mazout: 2790 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-werm

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Werm is dat gemiddeld 1505 m3 + 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk pakket achterhaal je details met betrekking tot soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Werm, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Werm


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €380 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Werm. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Werm. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Werm vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Werm en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Werm

Tal van energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Werm. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Werm vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Hoeselt bestaan er verscheidene projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3730. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz vergelijken.