Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Romershoven

Snel energie vergelijken in Romershoven? Dankzij deze website check je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Romershoven het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken als bijv. de netbeheerder en verschillende contracttypes. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoeselt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Romershoven?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Romershoven. Dit loopt van Engie tot en met Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juni 2024 tellen we ruim 25 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Romershoven voor jou is? Voer direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Romershoven, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de Energiehunter detecteert men simpel en snel een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Romershoven

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Positieve energie

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Romershoven betreft Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hoeselt is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Romershoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hoeselt
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene stroom: 38,80%
 • Postcodegebied: 3730
 • Verbruik stookolie: 2770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-romershoven

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Romershoven bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract achterhaal jij informatie zoals herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Romershoven, en de overstapbonus. Kies de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Romershoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €395 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Romershoven. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Romershoven. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris of Wase Wind. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Romershoven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Romershoven en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Romershoven

Het merendeel van de organisaties faciliteren momenteel groene stroom in Romershoven. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Romershoven vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Hoeselt zijn er steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3730. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant vergelijken.