Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Huibrechts-Hern

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Huibrechts-Hern? Dankzij de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Huibrechts-Hern de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je op deze pagina nuttige info info over items zoals overstappen en salderen. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoeselt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Huibrechts-Hern?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Sint-Huibrechts-Hern. Dat loopt uiteen van Poweo tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Huibrechts-Hern is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Huibrechts-Hern, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tool ontdekt men eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Huibrechts-Hern

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Online account
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Huibrechts-Hern is Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hoeselt is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Sint-Huibrechts-Hern

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hoeselt
 • Populair merk: Agpo
 • Groene energie: 38,90%
 • Postcodegebied: 3730
 • Aantal mazout liters: 2780 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-sint-huibrechts-hern

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sint-Huibrechts-Hern bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 en nog eens 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket tref jij info aangaande soort energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Huibrechts-Hern, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Huibrechts-Hern


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €300 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Huibrechts-Hern. Zodoende is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Huibrechts-Hern. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ZENO. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Huibrechts-Hern vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Huibrechts-Hern en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Huibrechts-Hern

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Sint-Huibrechts-Hern. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Sint-Huibrechts-Hern vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Hoeselt onderscheiden we verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3730. In deze regio kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Poweo vergelijken.