Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schalkhoven

Gemakkelijk energie vergelijken in Schalkhoven? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle beschikbare aanbieders als bijv. Luminus en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Schalkhoven voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze pagina handige informatie over thema’s als tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoeselt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schalkhoven?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Schalkhoven. Dat loopt uiteen van Eneco tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schalkhoven is? Voer direct de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schalkhoven, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Schalkhoven

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Schalkhoven betreft Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hoeselt wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Schalkhoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hoeselt
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 39,10%
 • Centrale postcode: 3732
 • Verbruik stookolie: 2800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-schalkhoven

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Schalkhoven bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1510 m3 en 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract achterhaal jij details aangaande type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Schalkhoven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Schalkhoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schalkhoven. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Schalkhoven. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste partij. Zoals Eneco, ENGIE en ook Ebem. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schalkhoven vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Schalkhoven en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Schalkhoven

De meeste organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Schalkhoven. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Schalkhoven vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Hoeselt zien we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3732. In de regio kan je meer en meer extra voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Engie duurzame energie.