Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berlingen

Zonder problemen energie vergelijken in Berlingen? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle grote energieleveranciers als o.a. Mega en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Berlingen voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken zoals energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wellen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Berlingen?

We zien erg veel energieleveranciers in Berlingen. Dat gaat van Lampirus tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berlingen is voor jouw verbruik? Geef direct de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze energie ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Berlingen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de energievergelijker vinden jullie eenvoudig een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Berlingen

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Berlingen heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wellen is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Berlingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Wellen
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene stroom: 21,20%
 • Centrale postcode: 3830
 • Mazout verbruik: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-berlingen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Berlingen is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 + 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van ieder pakket tref jij info zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berlingen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.luminus.be en ook www.elegant.be. De gekozen leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Berlingen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berlingen. Op die manier is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Berlingen. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Elegant. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Berlingen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Berlingen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Berlingen

De meeste energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Berlingen. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Berlingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Wellen onderscheiden we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3830. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz.