Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gorsem

Gemakkelijk energie vergelijken in Gorsem? Geholpen door deze website vergelijk je supersnel alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Gorsem de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via onze vergelijker praktische informatie over onderwerpen zoals verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gorsem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gorsem. Van Antargaz tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gorsem is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energiehunter bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gorsem, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de Energiehunter zoekt men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gorsem

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Gorsem is Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Gorsem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV Merk: Intergas
 • Groene energie: 20,80%
 • Postcode: 3803
 • Mazout consumptie: 1670 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-gorsem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Gorsem is dat gemiddeld 1495 m3 plus 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement check je specificaties over soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Gorsem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.ecopower.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Gorsem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €265 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gorsem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gorsem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste leverancier. Zoals Luminus, ENGIE en Antargaz. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gorsem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gorsem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Gorsem

De meeste leveranciers bieden momenteel groene stroom in Gorsem. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Gorsem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Sint-Truiden bestaan er nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3803. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco.