Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Duras

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Duras? Dankzij de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven zoals Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Duras het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op deze website handige informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en slimme thermostaten. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Duras?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Duras. Dat loopt uiteen van Eneco tot aanbieders zoals Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Duras is in juni 2024? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Duras, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Duras

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Duras betreft Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Duras

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 20,70%
 • Postcode: 3803
 • Verbruik stookolie: 1660 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-duras

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Duras ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement achterhaal je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Duras, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Duras


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €365 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Duras. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Duras. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Antargaz. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Duras vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Duras en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Duras

Veel energiemaatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Duras. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Duras vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Sint-Truiden bestaan er verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3803. In deze omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent.