Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gelinden

Gemakkelijk energie vergelijken in Gelinden? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle interessante bedrijven als bijv. Mega en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gelinden prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijv. maatschappijen en slimme thermostaten. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 215,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gelinden?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Gelinden. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gelinden voor jou is? Vul direct de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Gelinden, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gelinden

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gelinden betreft Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Gelinden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV ketel: Benraad
 • Groene energie: 20,10%
 • Hoofdpostcode: 3800
 • Mazout verbruik: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-gelinden

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Gelinden ligt dit gemiddeld op 1460 m3 plus 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende energie aanbieders. Van elk pakket zoek je data over herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Gelinden, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.aspiravi.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gelinden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gelinden. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gelinden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Trevion. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gelinden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gelinden en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Gelinden

Tal van bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Gelinden. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Gelinden vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Truiden onderscheiden we nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3800. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus prijzen april 2024.