Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brustem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Brustem? Met behulp van onze vergelijker tref je supersnel alle relevante leveranciers als Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Brustem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de Energiehunter waardevolle info over items als bijv. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Brustem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Brustem. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brustem is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Brustem, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Brustem

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Brustem heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Brustem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 19,90%
 • Centrale postcode: 3800
 • Gem. mazout: 1580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-brustem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Brustem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder abonnement zie jij voorwaarden zoals soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Brustem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Brustem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €305 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Brustem. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Brustem. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Brustem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Brustem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Brustem

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Brustem. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Brustem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Sint-Truiden bestaan er meerdere initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3800. In deze omgeving kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Mega prijzen april 2024.