Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Voeren

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Pieters-Voeren? Middels de energievergelijker check je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Sint-Pieters-Voeren het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op energiehunter.be waardevolle informatie over zaken zoals energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 475,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Pieters-Voeren?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Pieters-Voeren. Dit loopt van Lampirus tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Voeren voor jou is? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Voeren, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Voeren

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Pieters-Voeren betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Voeren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Sint-Pieters-Voeren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 19,50%
 • Centrale postcode: 3792
 • Mazout: 1540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-voeren

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Sint-Pieters-Voeren ligt dit gemiddeld op 1430 m3 plus 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder contract zoek je gegevens over type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Pieters-Voeren, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. O.a. www.luminus.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Pieters-Voeren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Pieters-Voeren. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Voeren. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Watz. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Voeren vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Voeren en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Pieters-Voeren

Het merendeel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Sint-Pieters-Voeren. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Voeren vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Voeren bestaan er verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3792. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent prijzen april 2024.