Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moelingen

Snel energie vergelijken in Moelingen? Dankzij onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende bedrijven zoals Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Moelingen het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts verzamel je op onze website bruikbare info over topics zoals gastarieven en vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Moelingen?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Moelingen. Dat loopt van Eneco tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moelingen is die past bij jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Moelingen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Moelingen

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Moelingen is Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Voeren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Moelingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel groen: 19,20%
 • Hoofdpostcode: 3790
 • Gem. mazout: 1510 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-moelingen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Moelingen is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten check jij info zoals soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Moelingen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Moelingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 korting realiseren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Moelingen. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Moelingen. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Moelingen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moelingen en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Moelingen

Het gros van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Moelingen. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Moelingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Voeren bestaan er steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3790. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo prijzen.