Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Membruggen

Snel energie vergelijken in Membruggen? Met behulp van onze website achterhaal je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. Watz & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Membruggen de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze pagina handige info over thema’s als bijv. energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Membruggen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Membruggen. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Membruggen is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Membruggen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de prijzenvergelijker ontdekt men simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Membruggen

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Membruggen betreft Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Riemst is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Membruggen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 18,60%
 • Centrale postcode: 3770
 • Mazout: 2960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-membruggen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Membruggen is dit gemiddeld zo’n 1590 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder contract check je voorwaarden over type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Membruggen, en de eventuele korting. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.belpower.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Membruggen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Membruggen. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Membruggen. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Belpower. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Membruggen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Membruggen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Membruggen

Bijna alle leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Membruggen. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Membruggen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Riemst bestaan er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3770. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Luminus prijzen.