Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waltwilder

Snel energie vergelijken in Waltwilder? Via onze website check je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Waltwilder de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Waltwilder?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Waltwilder. Van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waltwilder is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energiehunter tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Waltwilder, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in de vergelijkingstool detecteer jij moeiteloos een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waltwilder

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Waltwilder is Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bilzen is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Waltwilder

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Nibe
 • Groene stroom: 18,00%
 • Postcodegebied: 3740
 • Mazout: 2900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-waltwilder

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Waltwilder is dat gemiddeld 1560 m3 plus 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen vind je informatie met betrekking tot soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Waltwilder, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be + www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Waltwilder


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €365 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Waltwilder. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Waltwilder. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Ebem. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Waltwilder vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Waltwilder en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Waltwilder

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Waltwilder. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Waltwilder vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Bilzen onderscheiden we verscheidene stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3740. In deze regio kan je soms heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo duurzame energie.