Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mopertingen

Meteen energie vergelijken in Mopertingen? Dankzij onze website ontdek je gemakkelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Mopertingen de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over topics als o.a. energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 315,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mopertingen?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Mopertingen. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mopertingen is op dit moment? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Mopertingen, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in onze vergelijker ontdekt men zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mopertingen

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Mopertingen heet Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Mopertingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene energie: 39,70%
 • Centrale postcode: 3740
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-mopertingen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Mopertingen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 + 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten vind je data aangaande type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mopertingen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mopertingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €285 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Mopertingen. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mopertingen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE + Elegant. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mopertingen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mopertingen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Mopertingen

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Mopertingen. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Mopertingen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Bilzen onderscheiden we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3740. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz duurzame energie.