Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eigenbilzen

Direct energie vergelijken in Eigenbilzen? Via de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Essent & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Eigenbilzen prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op onze website bruikbare info over topics zoals energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Eigenbilzen?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Eigenbilzen. Dat loopt van Essent tot en met Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eigenbilzen is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Eigenbilzen, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de tool bekijkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Eigenbilzen

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Eigenbilzen heet Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bilzen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Eigenbilzen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel groen: 39,30%
 • Hoofdpostcode: 3740
 • Aantal mazout liters: 2820 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-eigenbilzen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Eigenbilzen ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 + 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten tref je info over herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Eigenbilzen, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en www.aspiravi.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Eigenbilzen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €260 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Eigenbilzen. Zodoende is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Eigenbilzen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Elegant. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Eigenbilzen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Eigenbilzen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Eigenbilzen

De meeste energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Eigenbilzen. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Eigenbilzen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Bilzen kennen we vele plannen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3740. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.