Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beverst

Direct energie vergelijken in Beverst? Middels deze website achterhaal je supersnel alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Beverst voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als o.a. energiebelastingen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Beverst?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Beverst. Van Engie tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beverst is in juli 2024? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Beverst, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Via filters in de prijzenvergelijker checkt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beverst

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Beverst heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Beverst

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 39,20%
 • Hoofdpostcode: 3740
 • Mazout consumptie: 2810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-beverst

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Beverst ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zie jij details m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Beverst, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.eneco.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Beverst


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Beverst. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Beverst. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Antargaz. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beverst vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Beverst en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Beverst

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Beverst. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Beverst vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Bilzen bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3740. In deze buurt kan je soms heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.