Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hees

Zonder problemen energie vergelijken in Hees? Middels energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Hees de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze pagina praktische info over thema’s als stroomtarieven en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hees?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Hees. Dit varieert van Engie tot Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig tellen we ruim 30 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hees is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hees, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hees

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Online account
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hees betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bilzen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Hees

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 39,50%
 • Centrale postcode: 3740
 • Mazout: 2840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-hees

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hees ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk contract zoek jij details als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hees, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hees


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €340 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hees. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hees. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw aankomende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en Ebem. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hees vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hees en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hees

De meeste energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Hees. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Hees vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Bilzen bestaan er nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3740. In de regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus duurzame energie.