Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grote-Spouwen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grote-Spouwen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Grote-Spouwen de beste deal heeft! Bovendien check je via onze vergelijker belangrijke info over items zoals gastarieven en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grote-Spouwen?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Grote-Spouwen. Dat gaat van Engie tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grote-Spouwen is op dit moment? Geef hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grote-Spouwen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Grote-Spouwen

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grote-Spouwen betreft Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Grote-Spouwen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 39,40%
 • Postcode: 3740
 • Mazout verbruik: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-grote-spouwen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Grote-Spouwen ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 en nog eens 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energie aanbieders. Bij elk contract check je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Grote-Spouwen, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be + www.eni.com. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grote-Spouwen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €255 rendement bieden. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grote-Spouwen. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Grote-Spouwen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Watz. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Grote-Spouwen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grote-Spouwen en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grote-Spouwen

Bijna alle aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Grote-Spouwen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Grote-Spouwen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Bilzen zien we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3740. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+ duurzame energie.