Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Munsterbilzen

Snel online energie vergelijken in Munsterbilzen? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle grote aanbieders als Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Munsterbilzen de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als bijv. overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 220,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Munsterbilzen?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Munsterbilzen. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Munsterbilzen is voor jouw verbruik? Vul vlug de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Munsterbilzen, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool zoek jij probleemloos een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Munsterbilzen

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Munsterbilzen is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bilzen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Munsterbilzen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 39,80%
 • Postcode: 3740
 • Verbruik Mazout: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-munsterbilzen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Munsterbilzen ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen check jij informatie zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Munsterbilzen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Munsterbilzen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €300 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Munsterbilzen. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Munsterbilzen. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de gekozen leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Eni. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Munsterbilzen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Munsterbilzen en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Munsterbilzen

Bijna alle maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Munsterbilzen. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Munsterbilzen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Bilzen zien we diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3740. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus duurzame energie.