Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rosmeer

Op je gemak energie vergelijken in Rosmeer? Via deze website tref je overzichtelijk alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Rosmeer de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op energiehunter.be belangrijke info over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rosmeer?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Rosmeer. Dit varieert van Antargaz tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rosmeer is in juli 2024? Geef direct de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rosmeer, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool zoekt men simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rosmeer

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Rosmeer betreft Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bilzen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Rosmeer

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 40,00%
 • Postcode: 3740
 • Mazout verbruik: 2890 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-rosmeer

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Rosmeer is dat gemiddeld 1555 m3 & 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van elk contract zoek jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rosmeer, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rosmeer


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Rosmeer. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rosmeer. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe partij. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rosmeer vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rosmeer en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rosmeer

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Rosmeer. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Rosmeer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Bilzen onderscheiden we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3740. In de regio kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant duurzame energie.