Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rijkhoven

Op je gemak energie vergelijken in Rijkhoven? Via onze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Rijkhoven prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s zoals verbruik in de regio en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rijkhoven?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Rijkhoven. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijkhoven is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rijkhoven, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker detecteer je simpel en snel een contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rijkhoven

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rijkhoven betreft Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Rijkhoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 39,90%
 • Postcode: 3740
 • Mazout verbruik: 2880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-rijkhoven

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Rijkhoven gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract check je gegevens zoals type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Rijkhoven, en de overstapbonus. Kies de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Rijkhoven


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rijkhoven. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rijkhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rijkhoven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rijkhoven en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rijkhoven

Veel maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Rijkhoven. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rijkhoven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Bilzen onderscheiden we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3740. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Comfort Energy duurzame energie.