Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herderen

Zonder problemen energie vergelijken in Herderen? Middels onze vergelijker tref je supersnel alle grote bedrijven zoals Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Herderen de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijv. de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Herderen?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Herderen. Van Essent tot een speler als Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herderen is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Herderen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de tarievenvergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Herderen

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Herderen is Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Riemst is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Herderen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 18,40%
 • Centrale postcode: 3770
 • Aantal mazout liters: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-herderen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Herderen is dat gemiddeld 1580 m3 en 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk contract zie je data als soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Herderen, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Herderen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Herderen. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Herderen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Ook neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Herderen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Herderen en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Herderen

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Herderen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Herderen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Riemst bestaan er diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3770. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco prijzen.