Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoelbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Hoelbeek? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Hoelbeek de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken zoals overstappen en handige bespaartips. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hoelbeek?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Hoelbeek. Dat loopt uiteen van Eneco tot Ecopower, de keuze is enorm. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoelbeek is voor jouw verbruik? Vul hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hoelbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker achterhaal jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hoelbeek

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hoelbeek is Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bilzen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Hoelbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 18,20%
 • Postcode: 3746
 • Gem. mazout: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-hoelbeek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Hoelbeek ligt dit gemiddeld op 1570 m3 plus 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle contracten vind je specificaties als type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hoelbeek, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hoelbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €335 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hoelbeek. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hoelbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe partij. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Antargaz. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hoelbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hoelbeek en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hoelbeek

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Hoelbeek. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Hoelbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Bilzen onderscheiden we nogal wat acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3746. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Engie prijzen.