Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Voeren

Eenvoudig energie vergelijken in Voeren? Met behulp van deze website check je moeiteloos alle interessante leveranciers zoals Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Voeren prijstechnisch het meest interessant is. Tevens lees je op deze pagina handige info over items zoals maatschappijen en handige bespaartips. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Voeren?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Voeren. Van Essent tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voeren is? Geef direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Voeren, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de tool detecteer je verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Voeren

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Voeren betreft Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Voeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Voeren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 0,385%
 • Hoofdpostcode: 3790
 • Verbruik stookolie: 2040 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-voeren

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Voeren ligt dit gemiddeld op 1400 m3 & 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle pakketten lees je info aangaande herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Voeren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be of www.eneco.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Voeren


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €275 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Voeren. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Voeren. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de geselecteerde gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent en Ebem. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Voeren vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Voeren en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Voeren

Een groot deel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Voeren. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Voeren vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Voeren kennen we vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3790. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Essent afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente