Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Teuven

Meteen energie vergelijken in Teuven? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Engie en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Teuven de beste deal heeft! Verder vind je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen verschillende contractsoorten. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Teuven?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Teuven. Dat gaat van Poweo tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Teuven is voor jouw verbruik? Vul hierna de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Teuven, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door de keuzevakjes in de tool check jij zonder problemen een energie-abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Teuven

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Teuven heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Voeren is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Teuven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 19,60%
 • Centrale postcode: 3793
 • Gem. mazout: 1550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-teuven

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Teuven ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 en 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk contract vind jij details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Teuven, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Teuven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Teuven. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Teuven. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt je toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare leverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Teuven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Teuven en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Teuven

Een groot deel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Teuven. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Teuven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Voeren zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3793. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco prijzen april 2024.